HJEM | BILDER/AKTØRER | KUNST OG DESIGNJULEMARKED | SNØPRINSESSEN | SMITTEVERN
JUL PÅ BRYGGEN
1. DES til 24. DES | 10 ÅR MED MAGISKE OPPLEVELSER I SMAUENE PÅ BRYGGEN I BERGEN
om jul på bryggen
Jul på Bryggen er et event initiert av nisjebutikkene og kunstnerstudioene inne i smauene på Bryggen, i samarbeid med Barn i Byen. Målet har vært å få lokalbefolkning til å oppdage Bryggen vinterstid.
nisjebutikker, designbutikker og kunstnerstudioer
Skjult bak den ikoniske fasaden på Bryggen ligger en hemmelig verden av passasjer, småbutikker, gallerier og studioer. I de tidligere lagerlokalene og hanseatiske kontorene har nå designere og kunsterne tatt over. Tørrfisk og andre handelsvarer skipet til og fra Norge er byttet ut med tekstildesign smykkedesign, illustrasjon, strikk, fotografi, bøker – og en koselig kafe. Hvis du begynner turen fra Holmedalsgården i den ene enden av Bryggen, eller Bugården, den andre enden, kan du besøke de ulike utøvernes arbeidsplasser og få se hvordan forskjellige uttrykk og produkter blir skapt. Tekst om kunstnerne på Visit Bergen sine sider her
bryggen
Bryggens historie går tilbake til 1070, da byen vokste til å være et viktig nordisk handelssentrum. Bygningene som står her idag er fra 1702, og var det Hansetiske kontoret. Handel skjer fortsatt, men varene har forandret seg fra saltet torsk til kunst og designervarer. Passasjer og hus på Bryggen heter Holmedalsgården, Bellgården, Jacobsfjorden, Bredsgården og Bugården.
museer, formidling og guidete omvisninger vinterstid
Tekst om omvisninger / historisk skattekart
kafeer og restauranter på bryggen
Tekst om kafeer og restauranter på Bryggen.
om bruk av bilder og tekst fra denne siden
Bilder fra denne siden kan fritt bruks med akkreditering av fotograf. Om tekster som omhandler "Jul på Bryggen" endres skal tekstforfatter orienteres.
Bryggen
5003 Bergen
Instagram
Facebook
Kontakt oss
post(at)julpaabryggen.no
Bryggefelleskapet | © 2020 | Copyright04964800
Visuell profil/HTML/CSS: Illustratør Gunvor Rasmussen